R.K. basisschool J.H. Newman

kwaliteit, openheid, diepgang

R.K. basisschool J.H. Newman - kwaliteit, openheid, diepgang

11 januari 2016

Op vrijdag 15 januari worden voor de laatste keer de deuren geschilderd.

Fred komt zaterdag de kamer voor de biddende moeders witten. De rest van deze ruimte is nog netjes.

Anna brengt een speelkleed mee. Er komt een hoge tafel tegen de muur en stoelen voor de moeders halen we uit de Akker.

Kruisbeeld, kaars, mandje, schrift en balpen zijn er al. Nog een Bijbel is nodig.

Donderdag gaat de aankleedtafel met ballengordijn naar de entreeruimte, daar zorgt pastoor Schilder voor met Ad. Zo kom je fleurig binnen via de trap ( gele deur) en kunnen Ellen en Eugenie bij het verschonen van de peuters ook in het lokaal kijken. Achter het gordijn kunnen de potjes, luiers en verschoonspullen verstopt worden. Ook extra setjes peuterkleding zijn nodig, bij ongelukjes.

Pastoor Schilder vraagt aan de schoonmaakploeg of ze buiten de bladeren weg willen nemen en het trappengedeelte mooi schoon maken, zodat de mos-aanslag weg is. Een verzorgde entree is voornaam.

De Chinese kerk is gestopt met huren, dus we hebben De Akker helemaal voor ons alleen. Dan kunnen we die ruimte ook mooi kindvriendelijk inrichten. Zit nog netjes in de verf, alleen de deuren van de toiletten en de hal mogen wel een kleurtje krijgen, maar dat is van latere zorg.

We starten op dinsdag 2 februari. Indien gewenst is een ander dagdeel ook bespreekbaar.

Het mooie is dat de moeders die hun kind komen brengen meteen kunnen blijven voor de biddende moeders. Daar is geen leidinggevende bij gebruikelijk, want het ene kleine boekje met gebeden waaruit gebeden wordt, wordt na ieder gebed doorgegeven aan de volgende moeder. Iedereen is gelijkwaardig in de groep.

Het begint nu zoetjes aan gestalte te krijgen!

Eugenie heeft heel mooi nieuw speelgoed gekocht, met veel korting ( 50 tot 70 % ) voor 247,- euro. Mevrouw E. Beckman en de heer E. van Lierop hebben zich hiervoor ingezet en het opgebrachte geld voor dit doel bestemd. Een prachtig initiatief!

Category: Play+Pray