4 februari 2016

Op zondag 31 januari hadden we EEN Kind: het goddelijk kind Jezus! Eugenie ontving tijdens de opening van de Play + Pray ruimtes van een van de  bestuursleden een mooie afbeelding van het gelaat van het kind Jezus en ze gaf deze meteen een prominente plaats, naast de Moeder van Altijddurende Bijstand.

Op donderdag 4 februari – feestdag van het Heilig Aanschijn en H. Veronica – kwamen er om 9.00 uur al twee kinderen. Een verdubbeling!  Een jongen en een meisje nog wel: Daniël en Elja. We hebben dat feestelijk gevierd met taart, samen met Elja, Daniël, pastoor Schilder, Camiel, Anna, Ellen en ik, aan de groepstafel in het Play+pray-lokaal. Het is ook op foto vastgelegd, ziet er heel gezellig uit, en dat was het ook! Het was een vreugdevolle ochtend.

We hebben samen gebeden en gezongen! Elja en Daniël hebben een liedje over een visje geleerd. Daniël en Elja hebben ook ons een liedje geleerd over een olifantje en zijn moeder! PlayPrayWe hebben samen een prentenboekje over vriendschap gelezen. Het was een werkelijk mooie interactie tussen ons en de kinderen, een vreugdevolle ervaring voor allen!

Het doel van de kindersamenkomst met biddende moeders is vreugde beleven en samen in een geest van vriendschap ontdekkingen te mogen doen. Het is een gelegenheid die wij van harte bieden.WP_20160414_10_37_59_Pro

Bij de eerste biddende moeders bijeenkomst kregen Ellen en Eugenie het volgende Woord uit de Bijbel: “Ik maak nu uw boeien los – Ik zal persoonlijk voor u zorgen – Het hele land ligt voor u open – U kunt gaan waar u wilt “. (Jeremia 40:4) Wij vonden het mooi en bemoedigend, het ontroerde ons.

Gistermiddag is Eugenie onverwacht geïnterviewd door een Poolse student van de Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Hij had Play+Pray gekozen als nieuws omdat hijzelf een katholieke achtergrond heeft en vond het ook echt nieuws in deze tijd.

Volgende week is het Carnavals/voorjaarsvakantie en daardoor geen Play+Pray  bijeenkomst.

Inmiddels hangt er een prachtig bord op de buitenmuur bij de ingang van de poort. We hebben de koffiecorner samen klaargezet in De Akker. Het ziet er gezellig uit! Warm welkom voor allen die belangstelling hebben!