Lachen is universeel!

Iedere week komen we op donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur samen in een zeer ontspannen sfeer.  We bidden, spelen, zingen, dansen en ook: we lachen veel samen! Lachen is universeel. We verstaan elkaar en dat is fijn.

Intussen zijn we een internationaal gezelschap geworden met ouders, kinderen en leiding uit Griekenland, Tsjechië, Brazilië, Irak, Italië en Nederland. Hoe mooi kan het zijn!WP_20160414_10_10_54_Pro

De ouders zijn altijd dichtbij en de eerste keer/keren mogen ze er de hele ochtend bijblijven. Daarna ook nog op verzoek van de leidsters als er ondersteuning nodig mocht zijn- b.v. bij verven e.d. – dan zijn extra handen wel prettig, zoals laatst, toen we vogelhuisjes en houten vogeltjes gingen beschilderen.

We variëren steeds van activiteiten, om zWP_20160414_10_51_33_Prooveel mogelijk verschillende ervaringen op te doen. Zoals ook bloembollen in de grond doen en kijken hoe ze opkomen, ook kleien, kringspelletjes, vrij spel, samen muziek maken: van ervaringsgericht beleven tijdens deze ochtenden naar ontwikkelingsgericht leren op de basisschool. Ofwel van lerend SPELEN tijdens de peuterleeftijd naar spelend LEREN in de onderbouw.

De pauze is van 10.30 uur tot 11.00 uur. Dan eten en drinken we in het zaaltje van De Akker – gezellig met elkaar in het bijzijn van de ouders – wat ieder meegebracht heeft. Het is prachtig dat we twee verschillende ruimtes hebben met ieder hun eigen sfeer, uitdagingen en belevenissen. Zo hebben we steeds mooi gevarieerde ochtenden!

Elke week mogen de kinderen om de beurt zeggen waar ze God voor danken. Zo worden we er ons steeds opnieuw bewust dat alles een geschenk is. In Johannes 3:27 lezen we: `Een mens kan geen enkel ding ontvangen, tenzij het hem vanuit de hemel gegeven is.´ Daarom hebben we de afgelopen donderdag een nieuw liedje geleerd:

Vader in de hemel

die al het goede geeft

Wij danken U 2x

voor al wat leeft!

Vader in de hemel

Die alles voor ons doet

Wij danken U 2x

want U bent goed!

De kinderen zijn altijd weer enthousiast over de instrumentjes. Samen muziek maken geeft zoveel vreugde! En ook de ouders doen altijd gezellig mee!