Dit zijn mijn wangen, en dit is mijn kin!

De afgelopen week hebben we een nieuw versje geleerd, over ons gezicht.

Dit zijn mijn wangen,

En dit is mijn kin.

Dit is mijn mondje met tandjes erin.

Dit zijn mijn ogen, mijn oren, mijn haar.

Nu nog mijn neusje, en dan ben ik klaar!

We hebben naar elkaar en in de spiegel gekeken. Hoe mooi zijn we! We zijn geschapen naar Gods beeld.

We hebben bij onszelf en bij elkaar alles benoemd: oren, ogen, neus, mond… Dit is ook een goed taallesje voor de buitenlandse kinderen, je eigen lichaamsdelen benoemen. Voor de Tsjechische en Italiaanse/Irakese moeders heeft Eugenie de woorden in het Nederlands op papier gezet, zodat ook zij met de kinderen kunnen meedoen. En dat deden ze van harte! We beleven veel plezier en de kinderen genieten ook volop!

We zijn gezamenlijk naar buiten gegaan om te kijken met onze OGEN naar wat we allemaal zagen. We vonden eitjes van chocolade in de vogelhuisjes die we een paar weken geleden na het schilderen buiten aan de muur hadden gehangen. Een ei hoort erbij! Deze kwamen al snel terecht  in onze MOND. Ook gingen we in de tuin luisteren met onze OREN om te horen welke verschillende geluiden we opmerkten.

De jongens hadden allebei een kleine stok gevonden in de tuin en tikten overal tegenaan: tegen de muur, houten palen, regenpijp, kunststof bloempot, vuilnisemmer, poort… Overal kwam een ander geluid tevoorschijn en de vogeltjes floten volop! Met onze OGEN hebben we gekeken naar wat we allemaal zagen in de tuin: bloemen en planten, bomen en groenten.

We hebben ook hazelnoten en dennenappels gevonden. Almas heeft er de pitten uitgehaald en de kinderen hielpen mee. Deze pitten zijn een heerlijke delicatesse in Irak, zei Almas. De pitten worden gegeten in de risotto en zijn heel duur in hun land van herkomst. Hier liggen ze voor het oprapen! De dennenappels hangen nu te pronken aan kleurige lintjes in de hal. Komende donderdag gaan we ruiken met onze NEUS en voelen aan ons HAAR.

Afgelopen donderdag bedankte Almas – de moeder van Ester en Rafee – ons voor de fijne ochtend. Alles is mooi en goed, zij ze. En zo ervaren wij het allemaal. Iedereen is zo dankbaar!